Välkommen till Amatörradions Öland
IOTA: EU-037
Webbplatsen senast uppdaterad: Se datum som anges på nyhetssidan Just Nu

2016-09-01: Idag fyller Björn SM7HDZ 80 år. Björn lägger som ni alla vet ned massvis med timmar och bensinpengar på klubbens repeateranläggningar och vi är honom stor tack skyldig. Vi har ytterligare en medlem som fyller 80 idag: Jan LeGrand SM5XGJ, boende i Bålsta men mångårig medlem i klubben. Vi gratulerar och hurrar för jubilarerna. Läs mer under Just Nu.
FOTO Erik SM7DZV

Vi har flyttat SK7RN.se
till en ny plats
på nätet!

Klicka här!

Alla uppdateringar och nyheter finns i fortsättningen på vår nya sida.
Vi kommer att successivt flytta över aktuell information
från vår gamla sida till vår nya.

Klicka på länken här ovan för att följa med med.

Repeaterfrekvenser
Öppna med 1750-ton.
Repeater South - Borgholm

2 m: 145.6625 MHz.
Repeater North - Böda
2 m: 145.750 MHz.
70 cm: 434.900 MHz.

Mer repeaterinfo

Välkommen till Öland!

Ta med riggen och kör amatörradio härifrån!

På Öland bor vi cirka 25 200 personer. Under sommaren, som är turismens högsäsong här, kan antalet människor på ön öka till mer än 400 000. Det är upp emot 20 gånger så många som under resten av året!

Du som är radioamatör får inte missa att köra radio härifrån! Får du problem med riggen - kontakta oss och fråga efter Radiohjälpen - Kan vi så tillhandahåller vi akuthjälp, till självkostnadspris, för strandsatta radioamatörer. Vi kan inte lova att lösa alla problem som kan uppstå, men vi lovar att kolla våra junkboxar för att försöka hitta bitar som kan behövas för att rädda semestervistelsen här.

Om du delar vår syn på amatörradio är du naturligtvis välkommen som medlem i Ölands Radioamatörer (oavsett var du bor). Tillhör du dom som bor här under delar av året, hoppas vi verkligen att du kontaktar oss. Mer info hittar du under Om Oss - Medlemsskap. Under Kontakt hittar du adresser, telefonnummer och e-postadresser till våra klubbfunktionärer. Hör gärna av dej.

Visa hänsyn! Kommer du hit under högsäsongen, kan det vara nog så trångt, både på vägarna, badstränderna, i toaköerna, i affärerna - och i etern! Vi som bor här är vana att inte stressa till det för sådana saker. Ta det bara lugnt. Vi hinner!

Radioamatörernas hederskodex hittar du i vår huvudmeny.
(2010-07-04, 2011-01-31, 2015-01-19)